گلهای بوستان انقلاب

وبلاگ اطلاع رسانی پایگاه مقاومت شهید دهنوی محله میرآباد ارجمند شهرستان نرماشیر

گلهای بوستان انقلاب

وبلاگ اطلاع رسانی پایگاه مقاومت شهید دهنوی محله میرآباد ارجمند شهرستان نرماشیر

سنگر فرهنگ


آب که از سرچشمه می جوشد زلال و بی آلایش است . به هنگام جریان در مسیر کم کم رنگ و بوی آن دگرگون می شود و زلالی و شفافیت خود را از دست می دهد. آلودگی اگر به چشم دیده شود به خودی خود سبب پرهیز از مصرف می گردد. اگر به گونه ای نامحسوس به میکروب کشنده در آمیزد هر چند به ظاهر صاف و زلال نماید خطرناک خواهد بود و با هشدار آگاهان باید از آن پرهیز شود.
باورهای دینی و آموزه های مذهبی همانند آب روان و شفافی می مانند که از سرچشمه زلال وحی منشا گرفته و در گذر زمان ممکن است به انگیزه های گوناگون از سوی دیگراندیشان و افرا دو جریانهای گوناگون دچار تحریف و التقاط گردند.
از این روی همواره باید آموزه ها و باورهای دینی از سوی اهل معرفت و خبره پالایش شوند. اسلام به عنوان دین خاتم و داعیه دار جهانی شدن از همان آغاز در معرض خطر و هجوم پیرایه ها قرار داشته و از این ناحیه از سوی دوست و دشمن زیان دیده است .
در این عرصه بویژه در صدر اسلام از همه پیشتازتر یهودیان تازه مسلمان بودند که در باطن به مرام خود باور داشتند و در نشر آن تلاش می ورزیدند.
اینان آموزه های دینی خود را در پوشش حدیث تفسیر و... در میان مسلمانان رواج می دادند و آموزه ها و باورهای دینی را می آلاییدند و چنان در این کژراهه پیش رفتند که بر پیامبر(ص ) نیز دروغ بستند و سخنان آن بزرگوار را تحریف کردند...
در زمان ائمه (ع ) نیز کسانی به انگیزه های گوناگون دست به تحریف و جعل گفتار و احادیث آنان آلودند. بدین جهت پیشوایان معصوم (ع ) معیار صدق گفتار و سیره و سنت خویش را قرآن دانستند و خود همواره باتحریف گران و دروغ پردازان درگیر بودند و سعی داشتند گوهر واقعی دین را به دور از پیرایه ها به امت اسلامی بنمایانند :
« ... فان فینا اهل البیت فی کل خلف عدولا ینفون عنه تحریف الغالین و انتحال المبطلین و تاویل الجاهلین ... » (1 )
« در میان ما خاندان در هر نسل و عصری عادل مردانی می زیند که تحریف اهل غلو و بر چسب اهل باطل و تاویل نادانان را از چهره دین می زدایند. »
عالمان دین نیز که مرزبانی از باورهای دینی را در عصر غیبت بر عهده دارند به دستور خدا و پیامبر و امامان معصوم (ع ) باید به پاسداری از اسلام ناب برخیزند و آن را از هر آلودگی به دور دارند :
« یحمل هذا الدین فی کل قرن عدول ینفون عنه تاویل المبطلین و تحریف الغالین و انتحال الجاهلین ... » (2 )
« در هر برهه ای مردان عادل بار مسئولیت این دین را بر دوش کشیده و تاویل اهل باطل و تحریف غالبان و نادانان را از آن دور می کنند. »
همواره عالمان دین در برابر تحریف و انحراف در اصول و مبانی دین حساس بوده و با تلاش علمی فرهنگی و عملی جامعه را از هجوم موجهای سهمگین تحریف گران به دور داشته اند. از آغاز روزگار غیبت تاکنون با همه فراز و فرودها در مسند نگهبانی از برج و باروی دین بزرگانی چون : شیخ مفید سید مرتضی شیخ طوسی عبدالجلیل رازی میرحامد حسین هندی کاشف الغطا علامه طباطبائی امام خمینی شهید مطهری و... از اسلام ناب باورها و ارزشهای والای اسلامی دفاع کرده و در برابر انحرافهای دینی شبهه ها و اتهامها بسان سد پولادین ایستاده اند.
استاد شهید مرتضی مطهری از این رسالت سترگ این گونه یاد می کند :
« اولین پستی که در دوره خاتمیت از پیامبران به عالمان انتقال می یابد پست دعوت و تبلیغ و ارشاد و مبارزه با تحریفها و بدعتهاست ... عللی که منجر به تحریف و بدعت میشود همه وقت بوده است و خواهد بود. باز علمای امت هستند که وظیفه دار مبارزه با تحریفها و بدعتها می باشند ... » (3 )
در سده های اخیر که اوضاع اجتماعی فرهنگی جامعه ها از جمله جامعه های اسلامی بر اثر آمد و شد بیگانگان دگرگونی پیدا کرد و قدرتهای استکباری در درون کشورهای اسلامی پایگاه زدند و روز به روز بر حوزه نفوذ خود افزودند و بازدارنده ها را از سر راه برمی داشتند تنها سدی که همیشه و همه گاه آنها را ناکام می کرد و از پیش روی باز می داشت دین و باورهای دینی بود. اینان برای برداشتن این سد بزرگ دست به کار شدند و از تمام توان خود بهره بردند. مهم ترین اهرمی که در این کشمکش به کار گرفتند و با دین و دینداری در افتادند این بو دکه تئوریسنها و نظریه پردازان خود را بسیج کردند تا شیوه ها و روشهای خود را برای از درون تهی کردن و در هم کوباندن و وارونه سازی باورهای دینی ارائه دهند.
آنان نیز از هیچ تلاش دریغ نورزیدند و وارونه سازی اندیشه های دینی را جز برنامه های خود قرار دادند و دستاوردهای خود را در بین جوانان و متفکران و اهل اندیشه پراکندند و بسیاری از خام اندیشان و ناآگاهان را از راه به در بردند. در برابر هجوم همه این کژرویها تحریف ها و التقاطهای فکری پاره ای از متفکران اسلامی منادی اسلام ناب بودند. در چنین روزگاری شهید مطهری از جایگاه ویژه ای برخوردار بود و برابر این هجوم همه سویه به اسلام نقش حساس و تعیین کننده ای داشت .
شهید مطهری از سویی از سرچشمه زلال و گوارای معارف اسلامی سیراب شده بود و از دیگر سوی بااندیشه ها ایدئولوژیها مکتبها و ایسمهای مطرح در جهان آشنایی ژرف و همه سویه داشت .
او با این ویژگیهای برجسته و استعداد و نبوغ ذاتی و پشتکار و تلاش سرسختانه زمینه لازم را برای آشنایی نسل زمان بااسلام و زدودن تحریف از پیکره دین فراهم ساخت .
شهید مطهری در هنگامه رویارویی با تحریف گران و رواج دهندگان فرهنگها و اندیشه های ویران گر سرسخت بود. هر روزنه ای را که دشمن می گشود و از آن جا به ویران گری می پرداخت و اندیشه های زلال را می آلود خشمگینانه به رویارویی برمی خاست و دستهای تباهی آفرین را افشا می کرد . (4 )
پاورقی :
1 ـ اصول کافی کلینی ج 1 ص 32
2 ـ الحیاه حکیمی ج 2 ص 291 دفتر نشر فرهنگ اسلامی
3 ـ ختم نبوت مرتضی مطهری ص 65 صدرا
4 ـ طلایه دار صبح 151 ـ 154 دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد